Lite om mig:

Namn: Per Markus Porath
 
Född: 731020
 
Född i: Mellerud
 
Längd: 182 cm
 
Vikt: 78-82 kg
 
Vilopuls: ?, jag vilar aldrig
 
Maxpuls: 193bpm
 
E-mail: markus.porath@telia.com
 
Civilstånd: Gift


Läser: Lokaltidningen och cykelblaskor men mest cykelrelaterat på nätet
 
På tv: Vädret, nyheterna och dokumentärer
 
På film: Vad som helst bara det är full fart
 
Ur högtalarna: Oftast radion på men är svag för Eurodisco, E-Type is the king ! Scooter är oslagbar till intervaller och uppvärmning.
 
Favorit färg: På hojen skall det vara något som syns och sticker ut, matt svart går bort direkt.
 
Äter: Allt, vardagligen nyttigt och sunt men har inget emot en pizza eller annan ”skräpmat” någon gång i månaden
 
Dricker: Vatten eller vin beroende på tillfälle
 
Blir glad av: Att vara med familjen och när träning/tävling fungerar bra
 
På fritiden: Familj, vänner och naturligtvis cykling och allt som hör där till
 
Styrka som person: Målmedveten och sjukligt viljestark
 
Styrka som cyklist: Mjölksyratålig och muskelstark som kommer bäst till sin rätt på förhållandevis tekniskt lätta banor.
 
Beundrar: Personer som förverkligar sina drömmar, Göran Kropp är ett bra exempel
 
Mitt mål med mitt idrottande: Bli bättre men viktigast är att ha roligt
 
Bästa idrottsminne: Genomförandet av En Svensk Klassiker samt när jag sprang ett Marathon, båda något jag kommer att minnas för evigt och skryta om för barnbarnen en vacker dag.
 
Motto: Ge aldrig upp, oavsett om det gäller idrott eller det vardagliga livet
 
Klubb: Cyclecomponents.com

  Bakgrund

Jag har sysslat med någon form av sport hela mitt liv sedan jag började med längdskidor före skolåldern. Jag är jämngammal Mattias Fredriksson som körde för grannklubben så efter att ha fått stryk av honom ända upp till tonåren övergav jag skidorna för badminton under några år tills jag i gymnasiet gjorde en ganska hård satsning på kroppsbyggning. När jag bestämde mig för att göra värnplikten som Kustjägare började jag köra lite löpträning vilket var en skräckblandad upplevelse när man väger närmare tresiffrigt men jag upptäckte snart att det gick snabbare att bli av med muskler än att bygga upp dem så när jag ryckte in -95 var jag i bra form för de utmaningar som väntade där. Efter värnplikten höll jag mig i form med löpning och på gymet men gjorde inte någon riktad satsning förrän i början av 2000 då jag och en kompis gav oss i kast med multisport och då speciellt 2-manna tävlingar med en segertid på 5-8h.
 
Detta blev ett par väldigt roliga år och en vacker dag kommer jag att göra comeback för kombinationen av fysisk utmaning, äventyr och ofta underbar natur gillade jag verkligen. Detta var också min första kontakt med mountainbike och det blev snart en av mina styrkor så när vi upplöstes som lag var fortsatta jag att cykla en hel del vid sidan av orientering som jag också hade blivit svag för.
 
Från och med 2005 är det cykling för hela slanten och även om jag inte har ambitioner att bli bäst i världen, Sverige eller ens i distriktet så lever jag verkligen för sporten och lägger så mycket tid jag bara kan på tränig, tävling och prylar och att få andra att inse vilken underbar sport det är genom råd och hjälp när det gäller allt från träning till att hålla deras cyklar i skick.
 
 Jag satsar i första hand på Långloppscupen där jag i år hoppas kunna ligga långt framme i veteranklassen.
 
Jag kör även en del landsväg, har ganska bra fart på tempoloppen och kommer i år göra en seriös satsning på veteran SM.

 

 

dynamix